Drugor från..., förlåt, i helvetet.

34082-21


Galor i symbios med TV-sändningar är problematiskt. Att följa spektaklet på plats är ofta ett nedköp eftersom sändningen står i centrum och publiken på plats lämnas i sticket under reklampauser etc. På Gårdagens "Dragqueen of the Year" hande jag som publik varit tacksam om det bara var under reklamen som jag lämnades ensam. Det var i och för sig "bara" TV400 som sände men de hade ändå fått ihop en månghövdad jury med bland andra Annika Lantz, Carina Berg, Olle Palmlöf och David Bexelius.

Inget ljud i mikrofonerna , ingen styrning showen, långa pauser då inget hände på scen förutom att de medverkande stod och såg vilsekomna ut. Framför allt hade det behövts någon som fungerat som värd/värdinna på plats. Juryn såg bara mer och mer plågad ut, och sändningen drog ut på tiden. Jag gick innan det hela var slut. Idag pratade med en av dem som bedömde drugorna, och hon vittnade om att det inte blev bättre mot slutet av evenemanget.

En i produktionsteamet avslöjade att producenten hade stuckit från det sjunkande skeppet under kvällen och lämnat teamet kvar. Produktionsmänniskorna valde ändå att genomföra sändningen, "på känn". Det skulle de inte ha gjort.

Ulf Lundell sa:
 - Ett inställt gig, är också ett gig.

Till teamet bakom Dragqueen of the year säger jag.
 - Ett fiasko är alltid ett fiasko.

Och varför ska dragqueens, som redan är lägst homovärldens hierarkiska pyramid, släpas ännu mer i smutsen på det här sättet? Finns det en dold agenda?Välkommen till björnens klyfta

34082-20

Johan Ågren är programledare för SVT:s teknikmagasin Login.
Från och med ikväll är han också en våt dröm för bögar med en väl utvecklad björnfetish.

I ett inslag om IP-telefoni visade han upp sin håriga rövklyfta när han kröp in under datorbordet, fotografen zoomade till och med in dekolletaget. I inslagen efteråt, när han konstruerade ett knäställ för laptopen (Kurt Olssonvarning dock!) visade han upp sig i kalsonger. Jag vet åtminstone en tv-recensent som gladeligen skulle slicka hans mage.

Norrlands marknadsföring som björnriket fick plötsligt en helt ny innebörd.

Men det är ett förtroendeproblem när programmets hemsida är undermålig i det mesta vad man kan förvänta sig av ett teknikprogram. Okej, jag hade inte trott mig få reda på vad Johan har för chatalias, men är det för mycket begärt med en sida där redaktionen är presenterad?


Franska fjollor

Idag kom hösten till Göteborg, och jag tänkte tillbaka på semestern i Frankrike.
På torget i lilla Mers, i pissoaren fanns ett spår. "Homme cherce homme ici". (man söker man här)

 A queer was here!

Jag kanske måste börja klottra även jag, som en böghälsning till framtida generationer.

34082-19

Idag fick jag även användning för mitt regnställ när jag cyklade till jobbet, men under hela cykelturen höll sig nederbörden borta. Jag kom fram dyvåt i alla fall... av svett.

Hilton is hot

34082-18

Min kollega Johan Hilton har rankats som en av de hetaste mediemänniskorna av Attention.

Föreläsningar, Morgonpasset i P3, Böglobbyn i SVT och texter i Expressen och GT. Nog är han en mulitmediaman alltid.

Andra på listan är bland andra Basshunter och Aftonbladets Sigge Eklund. Jag råkade droppa förbi Eklunds svitparty under bokmässan. I hotellrummet festades det till Tv-bilderna av Idol 2006.

 

Det sköna är att den nya medieeliten som Basshunter (Teckno-boten Anna!) och Eklund inte räds att digga vad vissa skulle betrakta som skräpkultur. 

 

På det sätten är Hilton ett unik. Han har den goda smaken att hela tiden poppa Scissor Sisters i sina datorhögtalare, varvat med senaste sändningen av Lantz i P3.


Litterär dekadens

34082-17

Tillbaka på redaktionen efter bokmässan.


 Sverker Åström förärade oss på SVT ett besök och kallade evenemanget ”an intellectual  crossfertilization” för alla som var där. Snabbt tänkte jag vad Jan Guillou, Göran Lambertz och Göran Greider skulle säga om att deras närvaro där liknades vid ett litterärt gruppknull. För mitt inre får jag bilder svåra att utplåna. 

Samtidigt slog det mig att om bokmässan är ”intellektuell korsbefruktning” så är den en antites till vad Pridefestivalen innebär för många bögar – huvudlöst sex utan något reproduktivt syfte. 

Likheten mellan de båda evenemangen är alkoholkonsumtionen. Skillnaden är att deltagarna på bokmässan inte dansar nakna på lastbilsflak. Kulturtanterna har den goda smaken att behålla sina marimekkokläder på kroppen.

Amatörskräck.

Liseberg har inget traditionellt skräckhus, men däremot ett skräckhotell - Hotell gasten.

För min del ligger det läskiga inte att bli skrämd av överraskande vålnader. Det är bra mycket hemskare att möta skådespelarwannabes i interaktiva miljöer.

34082-15

Krakel spektakel

Har just kommit hem från minglet med Expo, Natur och kultur och Expressen.

Kvällen gav oåtergiveliga fakta om krögare Carl-Jan Granqvist och en kindpuss av Maja Aase.  Kvällens sociala överraskning var Madeleine Grive, som sitter i styrelsen för SVT och driver 00-tal.

Festen hölls på Stora teaterns scen. En intressant föreställning onekligen. Bara lite glest i bänkraderna, men så är det när publik och aktörer flyter ihop.

Svårt också att säga vad Otto Sjöbergs roll var. Regissör, sufflör eller förste charmör?
Några skulle kanske säga narr, men det är att gå för långt. Hans insats under kvällen låg mer på statistnivå.Women only


Idag börjar bokmässan här i Göteborg.

SVT är naturligtvis på plats, bland andra Daniel Sjölin i bokmagasinet Babel. Han är kanske litteraturens svar på Martin Stenmarck... kulturtanterna lämnar snigelspår.

34082-11

En doft av... pungsvett.

34082-10

Ny stad, nya träningsställen.

Idag provade jag SATS-Valhalla i Göteborg. En dröm för varje bög - med väl utvecklad pungsvettsfetish.

Det minimala omklädningrummet var helt ingrott av idrottsodör, och den slitna inredningen ser ut som om den var hämtad från en hockeylandskamp - om den hade spelats i bland duscharna och skåpen.

I träningslokalen frågade jag en instruktör i vilket rum jag kunde hitta skivstången. Han svarade lite besvärat att det rum vi stod i var det enda.
 - Vilket litet gym, utbrast jag.
 - Vi är fortfarande under utveckling, svarade han. 

När jag lämnade stället såg jag en skylt i entrén. "Vi firar 10 år." Dom tar tydligen god tid på sig.


Bögigt värre...

Är en Böglobby vad man får om  man anlitar Fab Five för att inreda entrén på Scandic Hotel?

Det redaktionella arbetet är igång med Böglobbyn i SVT. Märklig känsla, för det var mer än två år sedan jag och Manu Seppänen hade vårt första möte med SVT-cheferna om hur vi ville göra programmet.

Med på skutan nu är ex-diplomaten Sverker Åström, journalistikens bad boy Olle Palmlöf, CP-projektledaren Marcos Hellberg och så förstås
Johan Hilton.

Måste bara dela med mig av pressbilden på Olle, fast från en helt annan produduktion.

34082-8


Förkväll - det perfekta glappet.

Grymma glappkäftar.

Det mest framträdande i Förkvälls dekor är ett akvarium. Det är så programmet funkar. Inget man väntar sig intellektuellt utbyte av men färggrannt och avkopplande. Eh, eller ja... har nån lagt knark i vattnet?

Inslagen är triviala, visst. Men den här tiden på dan orkar jag inte mer än så, mellan matlagning och disk.

Jag förstår knappt vad Carolina Gynning säger, men hennes ständiga imperativ till gäster och kollegor är underhållande. Hon är Dee-Dee (animerad seriefigur på Cartoonchannel) fast på speed. Kayo är säker i rutan och verkar ta det hela med en sund klackspark. Jag önskar bara att Carina Berg fick mer utrymme med sin skärpa. Måste-frågorna kan Mari Jungstedt ta hand om.

På programmets hemsida slås jag av att strategisk marknadsföring i programutvecklingen har tagit ett steg längre - att man skapar program utifrån vilka  sponsorer man kan få. Programmet görs i sammarbete med bla Jernhusen (dekoren utgörs av centralstationen) Arla (som fixar käket) och Aftonbladets viktklubb (apropå fitnesstemat).

Förkväll utgör det perfekta glappet mellan Studio Ett i SR P1 och Kulturnyheterna/ABC/Rapport. Ibland behöver man inget annat än lite blubb-blubb i bakgrunden.

Personal whatever.

Vår personliga bankman har slutat. Eftersom jag aldrig haft någon personlig husläkare känns förlusten stor.

Hélene, som hon hette, fick lämna privatdelen på banken för att inrikta sig på företag.
Hennes efterträdare kippade efter andan när hon såg de generösa lånevillkoren. Var det verkligen för att hjälpa företagen hon fick ny tjänst, eller för att hon gynnade oss för mycket?

Vår nya bankmänniska föreslog genast att vi skulle binda lånen, till en högre ränta naturligtvis.

Förra veckan mejlade min personliga tränare mig och undrar varför jag inte är på gymmet. Jag har inte svarat. En enkel förklaring är ju att jag bor i Göteborg, och cyklar 40 minuter varje dag. Men eftersom SATS finns över hela Sverige antar jag att hon kollat i det datoriserade besöksregistret och sett att jag inte varit där sen i våras.


Det är skillnad på att vara personlig och privat.
The end...

Göran Persson stal showen in i det sista. När Reinfeldt utropar sig till vinnare avgår Persson. Jag såg honom valtala på Götaplatsen igår. Han var trött redan då. Som ett självspelande piano pratade han om solidaritet. Bredvid mig satt ett gäng 18-åriga blattetjejer. "Go, Göran. Go!" skanderade de, jag blev lite rörd över deras entusiasm. Förmodligen var den äkta. Förmodligen var dom blinda för att han saknade "go", att han helst ville avgå.

Just när jag skriver detta sätter sig Göran i SVT:s soffa. Mikrofonen är på från början och när han omständligt slår sig ned bredvid KG Berström muttrar Persson. "Jag sitter så obekvämt i din soffa." Jag förstår honom...

Valet - Det gör ont.

34082-7

Jag läser notisen i Expressen om serbiske Zoran som led av för tidig utlösning. Som bot sa en häxdoktor att han skulle ha sex med en igelkott. Det hade Zoran och fick uppsöka sjukhus efter akten, ordentligt sargad.  

Nu i valet undrar jag om det är Persson eller Reinfeldt som kommer att sitta med penisen i en nåldyna. 

 Igelkotten klarade sig utan skador. Frågan är hur det går för Sverige...

Våta drömmar

Polisen jagar fortfarande dagispyromanen i Skövde, och nu ska man ta hjälp av profilerare. Jag antar att modellbilsbränning och dockhussprängningar finns med i gärningsmannabeskrivningen.

Men även om personen inte har gripits så kanske den har fått sitt rättmätiga straff ändå.

Alla vet ju att "leker man med elden, kissar man i sängen".
Med tanke på omfattningen av bränderna borde gärningsmannen drabbas av livslång nattlig inkontinens.


Stretch and bend

I ett utslag av bekräftelsebehov sökte jag i mediearkivet på artiklar där jag hade uttalat mig. Jag hittade en.
 
Det var en enkät där Aftonbladet frågade om gospelaerobic var något för mig. Jag svarade: "- Nej, det ska vara eurodisko. Jag tror inte på gospel, men det kan säkert få nya grupper att intressera sig för aerobics.

Vad kommer det stå i mitt eftermäle om man baserar det på arkivmaterial? "Anders var en konservativ motionär, men han bar på en förvissning om att det finns plats för alla"

Kön kontra lön

34082-1

Allt fler personer ansöker om könsbyte eller som de själva föredrar att kalla det, könskorrigering. På tretton år har ansökningarna tredubblats rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

Var det så här vi skulle göra något åt löneskillnaderna mellan könen?