Köttslig återkoppling...

image124

Idag fick Annika Lantz söka till scenskolan för sjätte gången. Och hon gick vidare till andra provet i direktsändning i Sveriges Radio P4. Efter fem förnedrande försök i sin ungdom. Carina Berg supportade. Efter sändningen fyllde annika sitt animaliska behov med en varmkorv. Carina valde frukt.

Nattligt party

image123

Jag har köpt min första pyjamas. Har inte haft sådan sedan jag var typ 5 år.
Min kille gillar det inte. Han tycker det är mysigare när jag sover utan.
Jag å min sida tycker det är mysigare när han inte stjäl täcket från mig, vilket gör att jag måste ha pyjamas.

Inhouse... på riktigt.

Ibland skämtar vi på redaktionen om vårt radiohus. Att det är så stort att det förmodligen finns blindkorridorer där det fortfarande går medarbetare som är kvar i byggnaden sedan Hyland jobbade på Sveriges Radio. Idag blev jag varse dessa korridorer när jag tog en promenad i huset för att få lite perspektiv på tillvaron.

image119image120image121

Lördag morgon...

image118

Min start på helgen har sin egen ritual. Ofta vaknar jag lika tidigt som på vardagarna, men jag smyger upp för att inte väcka, och stoppar min radio i morgonrocksfickan. Kaffe, macka och
Stil i P1 i öronsnäckorna.

Modeprogrammet blir liksom en antites till mig när jag slafsar runt hemma och packar diskmaskinen i min morgonrock.

Allt som glittrar..

image117


Xiders limiterade juldryck lär inte slå ut julmusten. Men den har en fiffig payoff - för att glittret i drycken ska yra omkring måste man ruska flaskan. Just det. Och vad händer när man skakar kolsyrad dryck? Just det...

Det lär gå åt många flaskor om du ska uppnå en redig julfylla.

Jag är också nyfiken på hur glittret kommer att se ut tillsammans med rödbetssalladen när det är dags för julmaten att lämna kroppen. 


Med könet nedkört i halsen - på ICA.

image116

Jag hatar könsepitet. Det har nästan tagit mig 30 år att börja ifrågasätta vad andra anser är manligt och kvinnligt. 30 år då jag brytt mig mer om vad andra ska tycka än vad jag själv gillar.

Okej, nu har ändå genusmedvetna konsumenter fått Mc Donalds personal att sluta fråga om barnen ska ha tjej- eller killeksak till sitt Happy Meal. Men så mycket längre än så verkar vi inte ha kommit, inte ens när det gäller hygienprodukter för vuxna.


Igår fastnade jag framför tandborststället på ICA, eftersom företaget Jordan har lanserat en kollektion tandborstar med specialmönstrade skaft. Rätt snabbt hittade jag en borste med svart/vit grafisk design. Den var snygg som fan, så jag slängde ner den i varukorgen och drog vidare till kassan.


Kassörskan hade scannat hälften av varorna när jag lägger upp tandborsten på bandet. Bakom mig en kö på fyra, fem personer. Då noterar jag en avvikelse i det annars så symmetriska mönstret. Ett litet men tydligt killmärke, ni vet en ring med en pil på.


På väg hem börjar jag fundera om det var så att alla borstarna hade könsmärkning, och hur hade jag kunnat missa det så totalt? Väl hemma surfade jag upp Jordans hemsida och såg att flera av tandborstarna hade könsmärkning. Det var inte ens kopplat till storleken på borsten.


Varför var Jordan tvungen att sätta ditt kill-emblemet på min tandborste? Var det för att jag skulle veta att jag gjort rätt val? Och om jag valt den blommiga? 

Vid en ännu närmare kontroll insåg jag också att jag tagit fel storlek på tandborsten - Large.

Nu har jag dubbla orsaker att kväljas när jag gör rent mina gaddar.