Dragon gate - porten till välstånd?

Idag var det årsmöte i aktiesparklubben Imperiet. Föreningen startades av oss kaxiga gymnasieekonomer från Hammarskolan i Sandviken i tron om att vi skulle bli rika. Årets utfall på börsen känner väl alla till, men jag kan tyvärr inte säga att vi lyckats med avkastningen särskilt bra de andra åren heller. Ett år var vi så förtvivlade att vi köpte trisslotter (ca 50 stycke om jag minns rätt) för en stor del av det insamlade kapitalet. Jag kommer inte ihåg utfallet men det var varken sämre eller bättre än om vi låtit en apa gjort placeringarna.

På väg upp till Sandviken passerade vi
Dragon Gate, ett av de mest spektakulära byggena efter E4:an sedan Gävle Bro byggdes. Från början var Dragon Gate ett motell från 80-talet i sann postmodern stil. Plåt och pastell, liksom. Sedan kom en rik kinesisk affärsman på att anläggningen låg perfekt till om man ville ha inkomster - i alla fall om man tolkar kinesiska currykryss. Numera står det en kinesisk borg på tallheden bredvid motorvägen och man kan köpa kinesisk buffé för 99 kronor där. Äter gör man i magen på en gigantisk drake som är omgiven av vatten. Vi nöjde oss med en kopp kaffe och en delikatoboll som tydligen också är en kinesisk delikatess.

Vi såg inte så mycket av det kommersiella välståndet på platsen, men byggnaden med shoppingdraken var inte riktigt färdig än. Det kanske är här som nästa aktiesparklubbsmöte borde förläggas för att få vändning på finanserna. Efter detta bankkrisår är till och med jag mer benägen att tro mer på currykryss än börsmäklare.

Börsdrake i blått och finanshaj i svart.
Draken simmar i en damm inomhus, och det finns till och med räddningsbåtar.Det kinesiska höghuset byggdes med hjälp av ställningar i bambu, något som länsstyrelsen inte var så förtjusta i...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback