Palestinier och Pälsskor

Nej, det stora snackisen i Vasastan/Östermalm är inte de fallande bostadsrättspriserna. Det är kriget i Gaza. Jag blev faktiskt lite positivt överraskad när jag hörde bordsgranne, efter bordsgranne på Cafe Nero förklara hur kriget uppkommit och varför det hela är så svårt att lösa. Som journalist känner jag alltid att jag borde ha bättre koll på allt, och att förklara israel/palestinakonflikten är i mina ögon en 10 000-kronors fråga... om det nu var SÅ enkelt. Tydligt är i alla fall att det engagerar folk , och det är gott nog.Qx-frilansaren Lars var den som tog mig ut på lunch i annan stadsdel. Det är nyttigt att vidga sina vyer även om det handlar om att förflytta sig någon kilometer, men det kan räcka ibland. I Vasastan är folk mer preppy än på söder, och papporna som helglunchar med sina killkompisarna är bäbisarna till trots riktiga DILF-isar... (slå upp det i lämplig ordlista!) Tur att jag inte var ensam från söder där. I kategorin söderfarsor så mötet jag Jonas Gardell med sällskap, och jag fick tillfälle att credda honom för hans  radioprogram "Vinter i P1". Lyssna i efterhand
här så får du höra om skämslåtar och varför stripphoror har sitt berättigande i tillvaron.
Det finns en sparsmakad blogg vid namn Svenska tamfågelföreningen. Den handlar om allt annat än tamfåglar men utgör verkligen en del av mitt livs nödtorft. Kul ändå att upphovsmannen ändå ÖVERVÄGDE att köpa ett faberge-ägg för halva priset idag, trots att minimalism är ett av hans ledord, i alla fall inredningsmässigt.Provrum ca 20 kvm med divan, zebramatta och glödtrådsbelysning.

Om någon utländsk besökare frågar vilket varuhus man ska besöka kommer jag i fortsättningen varken säga Åhlens eller NK. Pub håller på att genomgå en metamorfos, och med provrum större än NK:s ljusgård kan inget bli fel. Dessutom hittade jag ett par fabulösa stövlar i päls till halva priset där. Det känns lite som om jag satte foten i en bäver! Snyggt som fan.Som du är klädd blir du hädd. Word! (foto på installation i PUB:s trapphus)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback